maandag 16 juni 2014

Berlijn II

Zo, jaja dat werd wel weer tijd!
Mijn idee voor deze blog was om hem helemaal vol te gooien met foto's van mijn Berlijn-tripje, maar ik heb het maar gehouden bij mijn favorieten met een brabbeltje erbij omdat het anders wel een héél erg gescroll wordt..


Oké deze foto is niet recht of fotografisch verantwoord, maar moet je die lucht zien. Wauw! Het lijkt echt om het gebouw heen te razen vind ik, waardoor het gebouw zelf een soort macht uitstraalt.


Dit was een kerkje van binnen. Tja wat kan ik erover zeggen, ik vond gewoon het dak onwijs cool.


Gekleurde huisjes, zo leeeuk!

Wat mooie vormen in gebouwen en huizen, bij die laatste voelde ik met trouwens wel erg bekeken door al die hoofden boven de ramen waarna ik ook overal hoofden begon te zien haha. Ze waren ook echt overal hoor, ik werd nog net niet helemaal gek.Dit was echt een indrukwekkend dingetje.. We waren verdwaald en kwamen dus 'toevallig' (wat is toeval) langs dit vroegere kindertehuis en zijn naar binnen gegaan. Het was een tentoonstelling in aanbouw dus er hingen nog maar een paar foto's en wat brieven maar de sfeer die er hing was al zo tekenend voor de hele WO II tijd. De bovenste foto van deze twee, hing tegenover de trap die op de foto staat. Op de foto zijn op de treden alle namen geschreven van de kinderen die daar eens vanaf liepen en meestal niet terug kwamen. Dat raakte me best wel, dat mijn hand over de armleuning ging waar die kindjes zich ook aan vastgehouden hebben.
Ook dit was best confronterend, het bovenste dingetje had je door heel de stad, overal plekken waar mensen opgepakt zijn omdat ze probeerden te vluchten. De onderste twee foto's zijn nog een klein stukje van de originele muur met het tussenstuk zodat je precies ziet hoe het in elkaar zat.
Ook hadden we een rondvaart gemaakt, en zie! Weer allemaal hoofden.


Als laatste nog even een schattig eendje, want ja die heb je ook in Berlijn.

Zo nou, dit fotoverslag hangt wel van niks aan elkaar maar zo hebben jullie in elk geval een beeld van mijn tripje en dat wou ik graag even delen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten