woensdag 26 maart 2014

Rijst met kip en saus

Vanavond heb ik weer een keer experimenteel gekookt en wil het recept graag met jullie delen.
Voor drie (grote) eters heb ik dit gebruikt, maar er was nog wat over dus het is best ruim gerekend.


350g zilvervliesrijst
3 kipfilets
100g crème fraîche
2 courgettes
1 paprika
1 appel
(gedroogde) peterselie
zwarte peper
(gemalen) komijnzaad

  • Kook de rijst 15 minuten in voldoende water.
  • Snij de courgettes en de paprika in grove stukken en gooi ze met de crème fraîche in de blender tot het een dunne pasta is.
  • Snij de kipfilets in stukken en bak ze gaar in wat olie.
  • Ondertussen strooi je wat zwarte peper, peterselie en komijnzaad op de kip en roer je het goed door. Pas op met de komijnzaad, dat heeft een erg sterke smaak en is snel te overheersend.
  • Gooi het mengsel uit de blender ook bij de kip en roer het goed door. 
  • Snij de appel in kleine stukjes en laat het nog even mee pruttelen met de saus en de kip.
  • De rijst is inmiddels vast ook gaar dus die mag afgegoten worden en klaar is Kees!


Ik hoop dat jullie het ook lekker vinden, succes en (hopelijk) eet smakelijk!

1 opmerking:

  1. Ziet er goed uit! <3

    XxX
    http://fabulousstylews.blogspot.com
    www.facebook.nl/fabulousstylews

    BeantwoordenVerwijderen